Moni worden

Animator worden op speelplein Heidevreugde?

Ben jij 15 jaar of zit je in het 3de middelbaar? Heb je zin om deze zomer kinderen gelukkig te maken?
Speelplein Heidevreugde biedt je deze kans! Het is een fijn om je vriendschap en levenservaring te delen met de kinderen. Tevens wordt je lid van een super toffe vriendengroep. Op het einde van de dag ben je bekaf, maar het is het helemaal waard!

Monigroep speelplein Heidevreugde

Hoe werkt het?

Met 2 monitoren sta je voor een groep kinderen (4 jarigen – tweede middelbaar). Je engageert je steeds voor een volledige week.
Omstreeks 08u30 wordt je verwacht op het speelplein om de nodige voorbereidingen te treffen. Om 09u00 gaan de poorten en komen de kinderen spelen. Tijdens de dag wisselen we af tussen geleid spel (in groep) en vrijspel (soort speeltijd). Je neemt je verantwoordelijkheid en zorgt voor leuke activiteiten voor de kinderen. Tijdens de middag eten we samen met de kinderen onze boterhammen. Om 17u00 is de speelpleindag afgelopen. Hierna moet er natuurlijk nog opgeruimd worden. Samen met de andere monitoren staan we samen even stil bij de afgelopen dag (aan de hand van een lied of tekst). Nadien is het tijd om de afgelopen dag te evalueren en je programma te maken voor de volgende dag. Meestal kan je om 18u30 naar huis om goed uit te rusten voor de volgende dag.
Op maandag (vormingsavond) en vrijdag (ontspanningsavond) blijven we tot 22u. Op deze dagen genieten we samen van een lekkere maaltijd. Dit zijn steeds heel gezellige en plezante avonden, waarop vooral veel afgelachen wordt.
Op woensdag wordt er ook steeds een leuke activiteit georganiseerd in de avond, deelname hieraan is geheel vrijblijvend.

Hoe begin je eraan?

Zodat je zelfzeker in je schoenen staat bij aanvang van je eerste speelpleinweek, organiseren we een vormingsdag. Hier krijg je alle info over onze werking maar ook de tips and tricks van het begeleiden van een groep kinderen. Je krijgt de kans om alvast wat spelbaggage op te doen en leer je hoe je het best een spel kan uitleggen aan de kinderen. ’s Avonds sluiten we af met een gezellige avond waarop je de oudere monitoren ook kan leren kennen. Dit is belangrijk gezien zij hun ervaringen met jullie kunnen delen en jullie bijstaan in jullie eerste weken op het speelplein.

Vormingsdag
Einde mei 2022 zal er een vormingsdag voorzien worden voor alle geïnteresseerden.
Meebrengen: Boterhammen voor ’s middag. ’s Avonds zullen we iets voorzien om te eten. Inschrijven is nodig: zowel voor die dag als voor de zomer.
De vorming zal doorgaan op het speelplein zelf (Berm 8, 3600 Genk).

Wil je meer info?
Telefoon: 0477/471299  (Zr.Greta Van Humbeek)
Of neem een kijkje op onze facebookpagina: Speelplein Heidevreugde.

Inschrijving: binnenbrengen bij zr. Greta, Berm 8, 3600 Genk, doorsturen via facebook: gretavanhumbeek of via e-mail: gretavanhumbeek@gmail.com.