Don Bosco

Don Bosco is onze inspiratiebron en grote voorbeeld. Zijn manier van omgaan met de kinderen en jongeren zet ons aan tot een groot engagement.
We willen zorgen voor een warme en veilige omgeving waar kinderen zich kunnen uitleven en gelukkig zijn. We willen een plek zijn  waar ze samen leren spelen en delen, waar er jonge mensen zijn die hen veel aandacht en vriendschap kunnen geven. Meer kan je hier lezen.

Don Bosco

Elke 2 jaar gaan we op Turijn-Mornesereis in de paasvakantie met de moni’s, hoofdmoni’s en de vrienden en vrijwilligers van het speelplein. We volgen gedurende enkele dagen het leven van Don Bosco, te beginnen op de Becchi waar hij geboren werd. Daarna gaan we naar Chieri waar hij studeerde. En vooral bezoeken we de Noord-Italiaanse stad Turijn waar hij met een ongelooflijke inzet zijn werk voor de armste jonge­ren uitbouwde. De volgende reis is gepland van 13 tot 19 april 2020. Deze is jammer genoeg omwille van de coronapandemie nu niet doorgegaan.

We houden ook ieder jaar een Don Boscodag op het speelplein zodat ook de kinderen op een speelse wijze Don Bosco leren kennen.

Don Bosco op ons speelplein.